Cum ne ajuta suplimentele nutritive sa obtinem maximul din antrenament?

De cate ori iarna pare sa dea semne de duca, nu putem decat sa ne ducem cu gandul la temperaturi cu mai multe grade si la momentul cand soarele va fi din nou de partea noastra. Daca rezolutia ta pentru vara anului 2021 include transformarea fizica pentru beach-body si esti decis(a) sa incepi un program de antrenament consistent, iti tinem pumnii! Impreuna cu acel plan de antrenament, vei avea nevoie de un plan pentru alimentatie sanatoasa si hidratare.

Cu toate acestea, suplimentele nutritive iti pot oferi un avantaj in plus in indeplinirea obiectivelor. Fie ca ai nevoie de un impuls pentru a incepe, o sursa de proteine ​​convenabila pentru a completa lacunele nutritionale sau un ajutor in recuperare, beneficiile suplimentelor de nutritie nutritive vor fi evidente atunci cand vine momentul antrenamentelor sportive.

 

Cum ma ajuta suplimentele nutritive ?

 

1. Suplimentele nutritive de tip pre workout pot furniza energie

De cele mai multe ori inamicul principal in continuarea rutinei de antrenament, o data inceputa, este lipsa/ diminuarea energiei. Desi nu e bine sa exageram, utilizarea de ingrediente stimulante atunci cand tragem din greu de cateva ori pe saptamana este in regula.

Cautati suplimente sportive de tip pre workout cu ingrediente precum

  • Cofeina - un stimulent puternic care imbunatateste performanta de rezistenta
  • Yerba mate - o sursa naturala de cofeina care are proprietati antiinflamatorii
  • Guarana - o sursa naturala de cofeina
  • Beta-alanina - imbunatateste activitatea fizica de intensitate moderata si mare
  • Vitamina B - importanta pentru mentinerea energiei si evitarea oboselii
  • Glucidele - sursa de combustibil preferata a corpului, importanta pentru alimentarea antrenamentelor
  • Sfecla rosie - continut ridicat de nitrati care imbunatatesc fluxul sanguin prin dilatarea vaselor de sange; imbunatateste performanta aeroba si promoveaza contractia si relaxarea musculara

Noi va propunem sa incercati Redweiler Shots care contine cafeina, beta-alanina, taurine si extract de ardei Cayenne, care amelioreaza oboseala si creste energie (poti propune altceva mai potrivit)

pre workout olimp sport redweiler

 

 

2. Suplimentele nutritive sustin refacerea electrolitilor

Electrolitii se pierd prin transpiratie in timpul activitatii prelungite, in special pe vreme calda si umeda.

Un echilibru adecvat de electroliti este crucial, motiv pentru care apa, lipsita de aceste minerale, nu este suficienta daca faci exercitii fizice timp de peste o ora sau pe vreme calda si umeda. Mai mult, un deficit de electroliti poate provoca dureri de cap, oboseala, crampe, greata si probleme cu tensiunea arteriala.

Bauturile sportive populare nu sunt cea mai buna optiune atunci cand vine vorba de completarea electrolitilor. Alegerea unui supliment de nutritie sportiva de inalta calitate pentru electroliti trebuie facuta cu un pic de atentie la ingrediente.

La Olimp Sport recomandam izotonic Isotonic Iso Plus Powder, care asigura necesarul de electroliti pe parcursul antrenamentului si mentine functionarea normala a sistemului nervos si muscular.

izotonic olimp sport iso plus

 

Incercati de asemenea si consumul de suplimente de minerale si vitamine, care contin vitamina C si alte ingrediente benefice pentru persoanele active si refac cantitatile pierdute prin transpiratie, la randul lor.

vitamine și minerale olimp sport nutrition

 

 

3. Suplimente nutritive de proteine din zer, cazeina sau proteine vegetale

Persoanele active pot necesita mai multe proteine ​​decat o persoana medie, aproximativ 1,2 pana la 2,0 grame pe kilogram de greutate corporala. Proteinele sunt necesare pentru recuperare optima, crestere musculara si intretinere, dar mai ales daca va reduceti caloriile.

Pentru unii oameni, obtinerea de suficiente proteine ​​prin dieta este dificila, mai ales daca adopta o dieta pe baza de plante. Proteina pe baza de plante este mai putin absorbabila decat sursele animale si rareori contine toti aminoacizii necesari intr-o singura sursa. Astfel, sportivii cu dieta pe baza de plante ar putea dori sa suplimenteze cu pudra de proteine ​​vegetale pentru a-si satisface nevoile mai crescute.

Omnivorii pot profita de avantajele nutritiei sportive prin suplimentarea proteinei din zer, care este foarte absorbabila, poate creste cresterea musculara si previne pierderea musculara in timpul pierderii in greutate.

Iti recomandam sa cauti o pudra proteica de inalta calitate care sa includa toti aminoacizii esentiali. Pe pagina noastra de proteine din zer, cazeina sau vegetale gasesti o oferta variata de suplimente – alege ce consideri ca ti se potriveste cel mai bine, in functie de alimentatia ta, dar si de obiectiv.

proteine din zer

 

 

4. Creatina imbunatateste rezultatele

Doua dintre cele mai atent cercetate si eficiente suplimente pentru cresterea rezultatelor sunt creatina si praful de proteine (despre care am vorbit mai sus).

Creatina, te ajuta sa iti sporesti capacitatea de a castiga muschi atunci cand este combinata cu o rutina solida de antrenament de forta, e un real generator de energie si creste puterea de concentrare.

S-a demonstrat ca acest supliment imbunatateste rezultatul unei persoane ce practica sporturi care necesita scurte explozii de energie.Asadar suplimentele de creatina sunt eficiente daca faci activitati precum:

  • Sprinturi de alergare sau ciclism
  • Sporturi de echipa, cum ar fi hochei, fotbal si baschet
  • Ridicarea greutatilor si antrenamentul de forta

Daca participi de exemplu la sporturi de anduranta, cum ar fi alergarea pe distante lungi, este posibil ca suplimentul de creatina sa nu iti ofere prea multe beneficii.

Cauta creatina normala sau monohidrata pe pagina noastre de suplimente dedicate creatinei sau intreaba-ne care ti se potriveste. 

Creatina

 

La fel ca si in cazul antrenamentelor, faptul ca te afli in concordanta cu suplimentele tale nutritive le va spori beneficiile. Daca un supliment pare sa nu functioneze pentru tine, experimenteaza cu un alt brand sau alt tip pentru a gasi ceea iti place cel mai mult.

Sfat: este esential sa discuti cu medical tau inainte de a lua orice supliment.


Older Post Newer Post